Aktiviteter & Event

NYHET 2020!

Trädgårdskurs

”Lär känna din norrländska trädgård”

3 onsdagkvällar: 12:e feb,19:e feb och 26:e februari

Tid: kl. 18 -21

Cirkelledare: Caroline Berglund

Anmälan till Piteå Handel och Trädgård på tel. 0911-60015

Kostnad: 1450 kr Kaffe och bulle ingår varje kväll.

 

Presentation av kursen: Ta hand om din trädgård på bästa sätt genom att lära känna den och dess förutsättningar. Vi träffas 3 kvällar i februari och går igenom olika teman varje kväll. Alltid från ett hållbart och ekologiskt perspektiv.

 

Träff 1, onsdagen 12 februari. Tema: JORD.

Vad är jord? Vi pratar om olika jordtyper, hur analyserar vi vår egna jord i trädgården? Vad är jordförbättring och hur gör man egentligen? Vi går igenom olika material och metoder för att få den bästa jorden. Genomgång av olika näringsämnen och gödsel.

Träff 2, onsdagen 19 februari.

Tema: BESKÄRNING och VÄXTSKYDD.

Varför ska vi beskära prydnadsbuskar/prydnadsträd och när är rätt tidpunkt? Hur gör man? Vad händer om man gör fel? Skillnad mot att beskära fruktträd och bärbuskar. Vad är växtskydd? Genomgång av olika skadeinsekter och sjukdomar och dess påverkan i vår trädgård. Hur motverkar vi angrepp och vad gör vi när skadan redan är skedd?

Träff 3, onsdagen 26 februari.

Tema: VÄXTKUNSKAP.

 Rätt växt på rätt plats. Genomgång av olika perenner, buskar och träd. Vilka faktorer har vi att förhålla oss till när vi väljer växter att plantera i vår trädgård?

 

Presentation av kursledaren: Caroline har jobbat på Piteå Handel och Trädgård sedan förra sommaren. Med 20 års erfarenhet i den blomstrande branschen gällande trädgårdskonsultation, trädgårdsskötsel, växtinredning och nu även utbildad inom trädgårdsdesign.

Samarr. ABF

 

Vi har regelbundet olika aktiviteter hos oss på Trädgården i form av inspirationskvällar och olika temaevent.

Vi har regelbundet olika aktiviteter hos oss på Trädgården i form av inspirationskvällar & olika temaevent.
Eftersom vi har fantasi & idéer så det räcker och blir över, delar vi gärna med oss utav dem!

Det gör vi bl.a. genom våra väldigt populära inspirationskvällar. Inspirationskvällen sker normalt sett efter stängningstid då ni som deltagare har vår fulla uppmärksamhet. Brukar ta ca 2-3 timmar och kostar 100:-/pers

Kvällen startar med att vi visar och lär er hur man bygger upp olika blomsterarrangemang av allt från snittblommor till krukväxter och säsongens plantor. Samt vilken trenderna som gäller just då!

Medan vi demonstrerar berättar vi även om de olika material som används, vilka egenskaper de har och varför man behandlar olika växter och material som man gör. Mycket handlar om hur man tillför det där lilla ”extra” för att skapa äkta wow-effekt! Ni som deltagare har under hela kvällens gång fritt fram att ställa oss som håller i Inspirationskvällen frågor om allt ni undrar över vad gäller trädgård, växter och inredning.

Vi bjuder alltid på kaffe, te & fika under kvällens gång och ni som deltagare har möjlighet att själva få skapa egna dekorationer under kvällen. Ta med egen kruka/korg eller liknande och låt den nyfunna inspirationen blomstra!

* Vi har även en del föreläsningar, binderi-kurs, loppisar och växt-bingo!