Återförsäljare av stabila ACD Växthus

Att odla och umgås i

Expertens bästa växthustips

Här är växthusen som står pall för snö, blåst och kyla. ”Vi har testat dem under flera år och ställer väldigt höga krav”, säger Ellinor Berggren, Piteå handel och trädgård.

Det är mer än en sak att tänka på vid valet av växthus. Det vet Ellinor Berggren som driver Piteå handel och trädgård i Öjebyn sedan 2013. Hon har länge letat efter det perfekta växthuset för klimatet i Norrbotten. Och nu har hon hittat det.

För fem år sedan köpte Piteå handel och trädgård in sitt första växthus från familjeägda bolaget ACD i Belgien som tillverkar Wexthuset och de så kallade Prestigeväxthusen. Det nya växthuset monterades i handelsträdgården och har därefter testats, inte minst under förra vintern som var extremt snörik.

– Vi skottade inte av taket mer än en gång under hela vintern så det var ett ordentligt snötäcke över hela växthuset. Och det var inga som helst problem, säger Ellinor och fortsätter:

– Då bevisades det att de här växthusen verkligen håller vad de lovar – toppkvalité! Därför valde vi att bli återförsäljare för dessa.

Växthusen finns i alla möjliga färger, former och storlekar; från de minsta på cirka tre kvadratmeter som är anpassade för balkongen, till de största orangerierna på över 22 kvadratmeter. Stommen är uppbyggd av underhållsfria aluminiumprofiler, glasen är fyra millimeters säkerhetsglas och det finns oändligt många olika tillval och funktioner beroende på vilket behov köparen har. Alla växthus har tio års garanti.

– Det här är inte marknadens billigaste växthus, men de kommer att hålla över tid vilket gör att det blir mer prisvärt i slutändan ändå. Köper man genom oss får man samma priser som genom återförsäljaren samtidigt som vi kan ta dialogen med återförsäljaren och sköta allt sådant praktiskt, säger Ellinor.

Hon har jobbat med växter och odling i större delen av sitt liv och ser tydligt att hållbarhetstrenden påverkar intresset för odling i länet positivt. I dag odlar fler och fler sina egna grönsaker.

– Inget är godare än att äta sin egen potatis, sina egna tomater och sin egen gurka. Så enkelt är det. Och vill man ha möjlighet att odla under större del av året så krävs det att man har ett växthus. Annars blir säsongen väldigt kort. Dessutom gör växthus det möjligt att odla olivträd, citrusträd, vindruvor och sådant som normalt inte trivs här uppe, säger hon.

Slutligen så finns det några saker som är viktiga att tänka på innan man monterar sitt växthus enligt Ellinor. Bland annat att …

… placera växthuset så att det exponeras för så mycket sol som möjligt.

… inte köpa för litet växthus, det är bättre att ta i lite när man bestämmer vilka mått man ska ha. Det finns inget tråkigare än att begränsas av för liten yta.

… välja ett växthus som tål klimatet i Norrbotten.

… vara noggrann med underarbetet, det har du igen senare.

– Vi har satt upp visningsväxthus i vår handelsträdgård så att alla som är intresserade kan komma förbi och titta, klämma och känna på växthusen. Det är viktigt att vara noggrann vid valet av växthus, hittar man rätt så är det en riktig investering, säger Ellinor Berggren.

 

Växthus

Vi är stolta återförsäljare av stabila ACD växthus!

R-serien – Växthus att odla och leva i
Växthusen i R-serien har alla de egenskaper som är viktiga för ett riktigt odlingsväxthus och är ett perfekt val för dig som både vill odla och ha en egen oas för avkoppling. De större modellerna ger utrymme för både odling och umgänge, ett trivsamt uterum att dela med vänner och familj där grönsaker och kryddor läggs på tallriken färskare än färska.
Växthusen i R-serien tillverkas i Belgien av det familjeägda bolaget ACD som tillverkat växthus både för kommersiellt bruk och för hobbyodlare i över 30 år. En erfarenhet som bidragit till designen av dagens växthus i R-serien där varje enskild del utvecklats utifrån ledorden kvalitet, hållbarhet och användbarhet – Bäst kvalitet för pengarna. Tack vare ett starkt fokus med specialisering, duktiga medarbetare och ett experthantverk har ACD utvecklats och är nu marknadsledande i hemlandet Belgien och i Frankrike.
I Sverige säljs R-serien på Växthusbolaget och utvalda samarbetspartners, tex. Piteå Handel och Trädgård.

Vad utmärker växthusen i R-serien?

Växthusen har toppkvalitet ner till minst detalj. Det är detaljerna som gör det och i R-serien har inget lämnats åt slumpen.

– Stommen är uppbyggd av underhållsfria aluminiumprofiler.
– Konstruktionen är självbärande och mycket stabil. Tålig för både vindar och ett rejält lass snö.
– Enkel och snabb att montera med alternativ för placering på mark eller sten-/terrassgolv.
– Samtliga modeller har genomgående 4mm säkerhetsglas (EU-standard EN12150).
– Ger mycket hög tålighet och säkerhet jämfört med vanliga glasskivor.
– All montering görs med rostfria skruvar och muttrar.
– Tätningslister mot vind och vatten i vädertåligt gummi.
– Rörformade spröjs i proffskvalitet.
– Sluten rörformad takås.
– Kombinerad hängränna för inomhuskondens och avrinning utomhus.
– Stora takfönster.
– 12 år fabriksgaranti på stommen.

Det går att få i vilken färg man vill, alternativt välja till smyckning eller till exempel automatiskt öppningsbara fönster. Större och mindre modeller finns att beställa in och du kan lägga din beställning direkt hos oss. För aktuell prislista kontakta oss.

Vi har ett fint visningsexemplar av just dessa växthusmodeller hos oss på Piteå Handel & Trädgård. Kom och se och känn skillnaden själva.

 

Gör ditt växthus ännu finare, mer användbart och mer personligt med snygga och praktiska tillval och tillbehör.

  • Extra fönster.
  • Extra dörr.
  • Automatisk fönster-öppnare.
  • Nockdekoration.
  • Skräddarsydd skuggväv.
  • Hyllor och bänkar i aluminium (omålade eller i den färg du väljer för ditt växthus).
  • Fästen och skruvar för egen montering av hyllor, amplar, belysning mm.

Vi erbjuder även ett stort urval växthustillbehör som värmefläktar, vinterskydd, växtlampor, odlingsbänkar, hyllor, krukor, brickor och automatbevattning – Allt du behöver för att lyckas!
Kontakta oss gärna för mer tips och information om vilka tillval som rekommenderas för just ditt växthus så hjälper vi dig ta fram ett förslag som passar just ditt behov.

Orangerier

Uterum att odla och umgås i

Läs mer här